Va aflati aici:
Pagina Principala » Asistenta

Asistenta

Informatii Tehnice

Nu mai aveti nevoie sa curatati rugina. FERTAN face asta pentru dvs. Doar pulverizati si rugina va cadea singura.

Cu FERTAN stratul de rugina dispare, ramanand in urma o baza ideala pentru vopsit.

FERTAN elimina nevoie de sablare si periere metalica, fiind singurul sistem sigur si de neinlocuit pentru indepartarea ruginei si protectie metalului impotriva acesteia, fie ca este vorba de structuri metalice noi sau vechi.

Ce este FERTAN?

FERTAN este un produs patentat, care pulverizeaza rugina si lasa in urma un strat de metal innegrit. Nu lasa suprafetele acide, si nici nu transforma pelicula de rugina in pelicula uscata. Pur si simplu o transforma intr-un praf inert care se indeparteaza.
Astfel, se ajunge la metalul curat si-l acopera cu o pelicula fina ce il protejeaza de viitoare atacuri ale ruginei. FERTAN are o actiune dubla: dizolva rugina si se combina cu suprafata initiala pentru a o proteja. La suprafata formeaza un strat de compusi ferro-tanici non-solubili.

Poate fi aplicat atat pe metale putin ruginite sau pe rugina extrema, cat si pe metalul curat pentru a-l proteja de rugina in viitor.

Este solubil in apa si ajunge oriunde, chiar si la imbinari si in crapaturile vopselei. Poate fi aplicat si pe suprafete umede sau complet ude. Este inofensiv pentru plastic, cauciuc, crom si suprafete deja vopsite. FERTAN este activ doar in contact cu fierul sau rugina. Poate fi indepartat prin spalare simpla cu apa de pe orice suprafata. Nu este inflamabil, nu este daunator sanatatii, si non-toxic prin contact fizic sau inhalare.

FERTAN ofera protectie de lunga durata, atata timp cat suprafata in cauza este tratata sau protejata de un strat protector. Poate fi aplicat si in exterior in orice conditii meteo, cu exceptia temperaturilor sub 0 grade Celsius.

INSTRUCTIUNI

 • Indepartati pe cat posibil orice solzi de rugina care atarna sau care nu adera complet la suprafata.
 • Aplicati FERTAN cu pensula, trafalet, burete sau spray.
 • 1 litru acopera cca. o suprafata metalica oxidata ┬áde 12 – 15 metri patrati ( 1 KG = 2,2 lbs – 108 sq ft ). FERTAn nu are probleme cu suprafetele umede sau in conditii de umiditate crescuta. In conditii foarte uscate este adecvat sa umeziti suprafata prin spray fin cu apa.
 • Dupa aplicare, sfatuim sa asteptati cel putin 48 de ore inainte de a verifica daca rugina a fost complet transformata intr-un strat negru.
 • Inaintea vopsirii sau protejarii suprafetelor fertanizate, se recomanda spalarea suprafetei cu apa prin furtun sau indepartarea prafului negru ramas (ATENTIE … NU A STRATULUI NEGRU) cu o carpa umeda.
 • FERTAN poate fi aplicat pe orice alt strat de protectie impotriva ruginei si este recomandat pentru interventii de mentenanta pe suprafetele deja vopsite care au oxidat.
 • Pe suprafetele cu un strat subtire de vopsea se recomanda spalarea oricaror pete accidentale de FERTAN in maxim 1 ora de la aplicarea accidentala.

SPECIFICATII SI CONDITII DE SIGURANTA

 • FERTAN este un lichid negru cu un miros specific, usor acid si o greutate specifica de 1.18.
 • FERTAN nu este otravitor, inofensiv, non-iritant pentru oameni si non-poluant pentru mediul inconjurator.
 • In cazul contactului cu pielea, spalati cu multa apa de la robinet.
 • FERTAN nu are nevoie de masuri de siguranta in timpul depozitarii. Este suficient sa fie bine inchis containerul.
 • Durata de pastrare este practic nelimitata in containere inchise corespunzator.
 • Pe perioade lungi de depozitare nu se formeaza sedimente in container.
 • In cazuri de scurgere sau distrugere a containerelor se recomanda uscarea cu rumegus si spalare cu apa.